نمای ساختمان
نمای ساختمان شاید یکی از مهمترین فاکتور های زیبایی شناسی در معماری بنا باشد. از بخش های مهم در ساخت و ساز ساختمان ها، احداث نمای آن ها می باشد که در بردارنده عواملی چون، زیبایی وشیکی آن، عایق صوتی و حرارتی، سکوت و آرامش، مدرن بودن آن و غیره می باشد. یکی از عوامل مهم در صرفه جویی انرژی، نمای ساختمان ها می باشد.احداث نمای ساختمان ها با استفاده از روش های مختلفی بر اساس یکسری معیار ها انجام می شود. هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارا می باشد که در ادامه به هر کدام از آن ها می پردازیم.
اجرای نمای آجری
استفاده از نمای آجری در نمای ساختمان ها، باعث زیباتر شدن هرچه بیشتر ساختمان ها می شود. ضریب انتقال حرارت آجر پایین می باشد برای همین عایق مناسب حرارت برای نمای ساختمان ها به حساب می آید. مقاومت آجر بسیار بالا و در ابعاد گوناگون در کوره ها تهیه می شوند و به خصوص در برابر حرارت مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.
اجر ها در اجرای نمای آجری به وسیله ملات ماسه و سیمان و آب در کنار هم قرار می گیرند.در دنیای مدرن امروزی با پیشرفت صنعت ساختمان سازی اجرای نمای آجری با استفاده از سیستم نمای خشک انجام می شود. این روش به گونه ای است که در آن آجرها با استفاده از ریل های فلزی به هم متصل می شوند. تعدادی از مزایای نمای آجری را در زیر شرح می کنیم:
1.عایق مناسب صوت و حرارت هستند.
2.در کاهش مصرف انرژی موثر هستند.
3.مقاومت بالا در برابر حرارت و دوام زیادی دارند.
4.در محافظت از محیط زیست نقش به سزایی دارند.
معایبی هم دارند که در زیر به آن ها می پردازیم:
1.یکی از معایب مهم آنها باعث بیشتر شدن وزن ساختمان می باشد که در هنگام بلایای طبیعی از جمله زلزله خطر ساز هستند.
2.اجرای این نما باعث می شود تا آجرها به طور ناقص به دیوار های اصلی ساختمان متصل شوند.
3.استفاده از این نما دیگر از روش های قدیمی محسوب می شود و امروزه روش های نوین دیگری جایگزین آن شده است.
اجرای نمای سنگی
یکی از پرکاربرد ترین ابزاها در احداث نمای خارجی و داخلی ساختمان ها، سنگ می باشد. استفاده از سنگ های زینتی، جلوه ی زیبایی به نمای خارجی ساختمان ها می دهد بنابراین بیشتر معماران از گذشته تا به امروز از سنگها استفاده ی فراوانی داشتند.
نمای سنگی با استفاده از ملات های خاصی به نمای خارجی ساختمان متصل می شوند.نمای سنگی به صورت مسطح اجرا می شود که تمامی دیوار خارجی ساختمان را پوشش می دهد. این سنگ ها در انواع شکل ها طراحی و پیاده سازی می شوند. بنای سنگی همچون بنای آجری دارای مزیت های خاص خود می باشد از جمله این مزیت ها:
1.استفاده از این نما باعث می شود تا نمای خارجی ساختمان به راحتی آلوده نشود.
2.با گذشت زمان رنگ نمای سنگی دچار تغییر نمی شود.
3.جنس سنگ ها در این نما متنوع می باشد که در کیفیت آن ها موثر است.
معایب:
1.هزینه اجرای این نما مقرون به صرفه نیست.
2.اجرای این نما طولانی و زمان بر نیست.
3.در بلندی ها به راحتی قابل اجرا نیست.
قیمت نمای ساختمان
برای اجرای نمای ساختمان باید محصولاتی خریداری شوند که قیمت آن ها در تعیین قیمت گذاری بسیار مهم است. برای خرید این محصولات باید متریال هایی در نظر گرفته شوند، این متریال ها در کیفیت پروژه نقش به سزایی دارند و همین باعث شده تا قیمت اجرای نمای ساختمان ثابت در نظر گرفته نشود. مقدار و زمان و جنس محصولات خریداری شده در هنگام اجرای پروژه بسیار حساس می باشد. از جمله مواردی که باید در قیمت دهی برای نمای ساختمان در نظر گرفته شود، نوع کامپوزیت به کار رفته، حجم و ارتفاع پروژه، کیفیت مصالح و غیره می باشد.
کیفیت نمای ساختمان ها
از جمله موارد مهم در کیفیت اجرای نمای خارجی ساختمان ها، مقدار زمان اجرای پروژه می باشد. جنس محصولات به کار رفته در اجرای نما، در کیفیت آن نقش مهمی دارد. هر کدام از نماهای سنگی و آجری معایب و مزایای خاص خود را دارند